Blog

COLECTIA ZESTREA

by Nicoleta Obis

Nicoleta Obis, este un culegator si un pastrator temporar a unor broderii exeptionale executate in intervalul anilor ’50 –’80, perioada in care civilizatia si moda atingea un alt nivel.

Asa s a nascut si ideea de baza a colectiei si anume de a nu lasa frumoasele broderii muncite cu atata truda uitate in lazi de zestre, ci de a le scoate la lumina pentru a putea fi admirate. Astfel, lucrarile au fost integrate intr un concept actual etno chic, ducand mai departe traditia intr o maniera urbana dar cu o incarcatura emotionala.

Relatia Nicoletei cu traditia este una idealista, mostenita, o relatie de dependenta. A cresut treptat avand la baza o suma de experiente, povesti, intalniri , gesturi traite in Maramures. Bucati de viata asternute pe  panza de casa pentru totdeauna…

Colectia de iarna 2017, “Miorita” vorbeste!

Vorbeste despre puntea dintre un trecut cu trairi depline, cantece imbinate cu fir de lana si un prezent atat de …nou, dar totusi atat de dependent de trecut.

Iubesc traditia maramuresana! de la covoare tesute pana la cergi trecute prin valtoare de la naframe cu margele pana la zgardane, toate acestea mi-au dat imboldul de a aduce in zona urbana, macar o particica din spiritual romanesc, optimismul si talentul artizanilor din Sapanta, Maramures. Astfel i-am dat CERGII facute la razboi, un nou statut, acela de rol principal intr-un outfit modern, contemporan, incercand sa pastrez o conexiune reala intre ceea ce am fost si ceea ce suntem.

Multumesc Kasta Morelly pentru oportunitate!